Ekonomski fakultet
Fakultet sa tradicijom
Univerzitet u Nisu

EBSCO information services


Ekonomski fakultet u Nišu je u saradnji sa Neolibrisom obezbedio probni pristup u nekoliko veoma obimnih ekonomskih baza na EBSCO platformi:

Business Source Ultimate je trenutno najbogatija Ebsco baza časopisa i drugih publikacija u punom tekstu, koja svojim obimom i sadržajem predstavlja izuzetan izvor informacija iz sveta biznisa, ekonomije, menadžmenta, finansija i ostalih srodnih grana. Pored više od 2500 visoko recenziranih akademskih časopisa (ukupan broj časopisa u punom tekstu je 4838), baza sadrži i ogroman broj kompanijskih profila, industrijskih izveštaja, SWOT analiza, radova sa raznih konferencija i ostale tipove monografskih i periodičnih publikacija. Lista svih časopisa i magazina sadržanih u bazi Business Source Ultimate može se pronaći na web adresi: https://www.ebscohost.com/titleLists/bsu-journals.xls, a spisak ostalih publikacija na https://www.ebscohost.com/titleLists/bsu-other.xls . Obe tabele su u excel formatu.

EconLit with Full Text sadrži sve časopise indeksirane u čuvenoj bazi EconlLit, plus puni tekst za više od 600 časopisa, uključujući i najuticajnije naslove Američke ekonomske Asocijacije (American Economic Review, Journal of Economic Literature i Journal of Economic Perspectives). Ova baza takodje sadrži mnoge "full-text" časopise van engleskog govornog područja iz oblasti ekonomije i finansija. Osim časopisa, u njoj su zastupljene i knjige, disertacije, recenzije knjiga kao i radni materijali. Lista casopisa u punom tekstu u EconLit with Full text (u excel formatu) nalazi se na stranici: https://www.ebscohost.com/titleLists/eqh-coverage.xls.

eBook Business Collection sa više od 13,000 elektronskih knjiga iz svih ekonomskih oblasti. Sve knjige su u punom tekstu i mogu se pretraživati i čitati u punom tekstu od prve do poslednje korice. Kompletna lista knjiga na
https://www.ebscohost.com/assets-ebooks/title-lists/eBook_Business_Collection_WW.xlsx.


Probni period će biti otvoren do 31.12.2016. godine,
a bazama možete pristupiti klikom na EbscoHost link

Ukoliko sistem bude tražio da se ulogujete, unesite pristupnu kombinaciju:
USER ID: ekonis, PASSWORD: test2016 .


Novo! Instant pretraga EBSCO baza sa našeg sajta. Unesite ovde pojam za pretragu i dobićete rezultate iz 3 obimne kolekcije ekonomskih časopisa i knjiga

Research databases
Limit Your Results
Upis

Studenske organizacije

EKONOMSKI FAKULTET
Univerziteta u Nišu

Trg kralja Aleksandra
Ujedinitelja 11
18105 Niš, Srbija

PIB: 100667088
Matični broj: 07174705
Žiro račun:
840-1683666-17