Ekonomski fakultet
Fakultet sa tradicijom
Univerzitet u Nisu

Priče o alumnistima

Ivan Smiljković

Nakon završenog fakulteta nisam imao nikakvo radno iskustvo i kao većina mojih vršnjaka mislio sam da će mi biti veoma teško da pronađem posao. U to vreme mnogi nisu želeli da zaposle mlade ljude bez radnog iskustva.

Međutim, sve se promenilo kada sam se 2007. godine pridružio timu ProCredit banke. Tu je bilo puno kolega koje su, kao i ja, došle i počele da rade bez prethodnog iskustva. Svi zajedno smo učili kako se radi od starijih kolega. Znanje i sposobnosti koje sam stekao na fakultetu su mi u svemu tome bili izuzetno velika podrška i zahvaljujući tome sam mogao mnogo jednostavnije i brže da razumem sve što se od mene zahteva i da u poslu koji radim napredujem.

U početku sam radio na analizi kreditnog rizika, ali sam ubrzo shvatio da mi je potrebno mnogo dinamičnije okruženje, pa sam prešao na poziciju koja mi je omogućila da mnogo direktnije radim sa malim i srednjim preduzećima u Niškom regionu. Zahvaljujući svojoj upornosti, dobrim rezultatima, ali i prepoznavanju svega toga od strane nadređenih u banci, 2011. godine sam unapređen na poziciju direktora ekspoziture, a nedugo nakon toga sam postao šefa Odeljenja za mala i srednja preduzeća. Od 2015. godine radim na poziciji člana Izvršnog odbora banke, zaduženog za poslove sa malim i srednjim preduzećima, upravljanje IT sektorom banke, kao i za vođenje i implementaciju najmodernijih bankarskih usluga.

Smatram da je pravilan izbor univerziteta i fakulteta na kom ćete studirati jedna od izuzetno važnih odluka u životu. Od tog izbora veoma često zavisi ne samo to gde i kako ćete živeti, već i to koliko će vas taj život činiti ispunjenim i srećnim. Zbog toga je prilikom izbora svojih studija važno uvek dobro razmisliti, jer najlakši i najbrži put nije uvek i onaj najbolji.

Važno je da u životu neprestano učite, budete otvoreni za nova saznanja i poslovna iskustva, jer samo tako možete raditi i živeti u korak sa svojim vremenom.

Ukoliko želite da Vašu priču podelite sa nama, pošaljite nam mail na alumni@eknfak.ni.ac.rs i mi ćemo Vas kontaktirati

Upis

Studenske organizacije

EKONOMSKI FAKULTET
Univerziteta u Nišu

Trg kralja Aleksandra
Ujedinitelja 11
18105 Niš, Srbija

PIB: 100667088
Matični broj: 07174705
Žiro račun:
840-1683666-17