Ekonomski fakultet
Fakultet sa tradicijom
Univerzitet u Nisu

Priče o alumnistima

Milan Lukić

Kada sam prvi put otišao na razgovor za posao početkom 2005. godine potvrdio sam svoj pravi izbor fakulteta. Svi poslodavci sa kojima sam razgovarao isticali su državni fakultet kao prednost prilikom odabira kandidata. Nakon te prepreke lakše mi je bilo da pokažem ko sam, šta sam naučio i šta želim da postanem. Visoki kriterijumi su nam „smetali“ dok smo studirali ali sam danas potpuno uveren da je to jedini način da student sazri i da se pripremi za velike izazove koji dolaze. Odlično iskustvo, kvalitet naših profesora ali i volja da nam pokažu „put“ bili su od presudnog značaja za motivaciju i uspeh mnogih od nas.

Svoju karijeru započeo sam u kompaniji Den Juro koja je predstavljala joint venture holandske kompanije Tradin Organic BV i srpskog investitora. U ovoj kompaniji sam proveo dve godine na poslovima izvoza organskog voća. U jednom trenutku postao sam Export manager za SAD i zemlje EU.

Usled toga što sam diplomirao finansijski menadžment imao sam želju da naučim kako funkcionišu finansije u kompaniji, zato sam prešao u špansku kompaniju FCC, zapravo u njen ogranak u Srbiji - Alpine Bau. Krenuo sam od računovodstva i završio na poziciji Finance controlling manager Alpine Group Serbia.

Zatim sam prešao u kompaniju Saint-Gobain na poziciju finansijskog direktora za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Nakon nekoliko godina na ovoj poziciji postao sam generalni direktor kompanije Saint-Gobain aktivnost Weber za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i preuzeo odgovornost za 100 ljudi i dva proizvodna pogona.

Nadam se da će moje svedočenje pomoći budućim studentima da lakše donesu svoju odluku prilikom izbora fakulteta.

Iskreno,

Milan Lukić

Ukoliko želite da Vašu priču podelite sa nama, pošaljite nam mail na alumni@eknfak.ni.ac.rs i mi ćemo Vas kontaktirati

Upis

Studenske organizacije

EKONOMSKI FAKULTET
Univerziteta u Nišu

Trg kralja Aleksandra
Ujedinitelja 11
18105 Niš, Srbija

PIB: 100667088
Matični broj: 07174705
Žiro račun:
840-1683666-17