Latinica | English
Економски факултет
Факултет са традицијом
Универзитет у Нишу

Приче о алумнистима

Јелена Радојковић

Јелена Радојковић живи и ради у Сврљигу. Економски факултет у Нишу – општи смер уписала је школске 1994/1995 године, а диплому са остварених 180 бодова добила је 2003. године. На трећој години студија се удала и родила своје прво дете.

У медјувремену је уписала и завршила четворогодишње студије на Факултету за безбедност и тамо остварила 240 бодова.

Након дипломирања радила сам пет година у привреди и схватила да желим да се опробам да искомбинујем своје две велике љубави, а то је љубав према писању и љубав према економији и у томе сам успела.

Свој сан сам остварила кроз посао којим се и данас бавим, а то је писање пројеката за добијање бесповратних финансијских средстава из земаља Европске уније, али и других домаћих и иностраних фондова и министарстава.

Тренутно сам запослена у Општинској управи у Сврљигу, као Сарадница председнице општине за пројектне активности, а у периоду од 2014-2017. године сам овај посао обављала са позиције помоћнице председнице општине.

До сада је општини Сврљиг одобрено преко два милиона евра бесповратних финансијских средстава кроз пројекте које сам урадила, а планирам да у наредном периоду буде још више пројеката и наравно више пара за изградњу.

Такође сам две године радила за Министарство пољопривреде као координатор за рурални развој општине Сврљиг и у том периоду покренула пуно значајних активности које су утицале на делимично заустављање и успоравање миграција из села у централни део општине и у друге веће центре, као што је Ниш.

Још један од мојих успеха, на који сам јако поносна је и оснивање удружења жена „Етно форум“ 2009. године, које је једна од само три организације из целе Србије које су награђење у Бриселу октобра 2014. године за интреграцију рома. Удружење је основано са мисијом помоћи и подршке маргиналним групама грађана и то самохраним мајкама, особама са инвалидитетом, женама које живе на селу, ромима, омладини, старим лицима и наш рад су подржала скоро сва министарства Републике Србије, али и велики број донатора из иностранства (www.etnoforumsvrljig.rs).

Такође сам формирала женску земљорадничку задругу под називом „Сврљишка женска задруга“ у оквиру које сам окупила жене које се баве пољопривредном производњом, да би могле лакше да наступају на тржишту и продају своје производе.

Јако пуно сам ангажована у области родне равноправности и као таква била једна од полазница Академије женског лидерства 2015. године и једна сам од чланица Мреже за израду нацрта за усвајање једне од најважнијих Резолуција УН, Резолуција 1325 – Жене, мир, безбедност.

У међувремену сам завршила и Факултет за безбедност да бих могла озбиљније да се посветим проблемима и питањима безбедности жена и укључим се на националном нивоу у доношење одлука у овој области.

Од слободних активности могла бих навести да сам једна од оснивача Удружења пословних жена у оквиру Привредне коморе у Нишу и једна од оснивача женског Ротарy клуба „Царица Јелена“ у Нишу.

Све ово постигла сам захваљујући томе што сам имала прилику и част да будем једна од студенткиња Економског факултета у Нишу, на коме сам научила шта значи рад, упорност, амбициозност и како све то објединити у целину и остварити оно чему сви тежимо, а то је да радимо оно што волимо.

Уколико желите да Вашу причу поделите са нама, пошаљите нам маил на alumni@eknfak.ni.ac.rs и ми ћемо Вас контактирати

Упис

Студентске организације