Latinica | English
Економски факултет
Факултет са традицијом
Универзитет у Нишу

Приче о алумнистима

Предраг Митровић

Радну каријеру започео је као професор економске групе предмета (Oснови економије, Монетарна економија и банкарство и Јавне финансије) у Економској школи „Ђука Динић“ у Лесковцу. Након тога обављао је послове саветника генералног директора за послове развоја у Експорт-импорт банци „Ексимбанци“ А. Д. Београд у Београду. Са успехом је завршио специјалистичке студије у Франкфурту на Мајни – SME Finance, Frankfurt School of Finance & Management – Bankakademie HfB, као и специјалистичке курсеве Националне банке Канаде. По повратку у Србију, радио је на одговорним пословима у HVB банци (HypoVereinsbank) и UniCredit банци.

Има звање заступника и посредника у осигурању Народне банке Србије, а решењем Министра правде Републике Србије именован је за сталног судског вештака Виших судова Републике Србије за економско-финансијску област, ужа област банкарство и осигурање.

Активно је учествовао у изради и имплементацији великог броја стратегија развоја, програма и пројеката у земљи и иностранству. Редовни је учесник националних и међународних научних скупова и аутор бројних научних радова из области привредног и регионалног развоја, економске политике, националне економије, јавних финансија и монетарне економије и банкарства.

Велики је критичар неолибералног економског модела и идеологије. Централна фигура економске делатности, по њему, је човек и његово благостање, а не новац, профит и богаћење на леђима обесправљених.

Од МЕНСА-е Србија и Црна Гора похваљен је за препознавање потенцијала и очување људског капитала Републике Србије.

Учествовао је, са запаженим успехом, као члан српске делегације на Светском конгресу породица и Међународном научном форуму „Вишедетне породице и будућност човечанства“ у Москви. Том приликом је од Руске православне цркве на благослов добио „Сребрну медаљу Храма Христа Спаситеља“.

Говори француски, италијански, енглески и бугарски језик.

Резервни је официр Војске Србије и учесник отаџбинских ратова 1991. и 1999. године.

Организатор је и активни учесник у акцијама помоћи српском народу на југу Србије, Косову и Метохији и обнови српских светиња, цркава и манастира у Србији, а посебно манастира Хиландара на Светој Гори. Ожењен је и има троје деце.

Уколико желите да Вашу причу поделите са нама, пошаљите нам маил на alumni@eknfak.ni.ac.rs и ми ћемо Вас контактирати

Упис

Студентске организације