Latinica | English
Економски факултет
Факултет са традицијом
Универзитет у Нишу

Приче о алумнистима

Милош Петковић

Милош Петковић је рођен 11.10.1991. године у Алексинцу. Средњу школу завршио je у Алексиначкој гимназији на природно-математичком смеру, када је и дефинитивно одлучио и знао чиме ће се даље у животу бавити.

Своје основне студије завршио је са великим успехом на Економском факултету у Нишу, на смеру Рачуноводство, ревизија и финансијско управљање. Љубав према финансијама и рачуноводству стекао сам од својих професора са основних студија који су сјајно успевали да нам теорију повежу са проблемима из праксе.

Након завршених основних студија, наставља Међународне мастер студије – Макроекономија привреда у транзицији на Економском факултету у Београду, које завршава са просечном оценом 10,00. Међународне мастер студије се организују са Институтом за економију и менаџмент (Institut Superieur d'Economie et Management Nice) Универзитета Sofia Antipolis из Нице, Француске.

Након завршених првих Мастер студија наставља друге Мастер студије из Међународног бизниса у Ници у Бизнис школи за менаџмент на Универзитету Sofia Antipolis као стипендиста француске Владе за економију и менаџмент за мастер студије.

Са успехом завршава мастер студије и наставља докторске студије на истом Универзитету, у Лабораторији за истраживања у финансијама и менаџменту. Тренутно је докторант на првој години докторских студија као стипендиста француске и српске Владе за докторске студије и асистент професор на мастер студијама.

Поред теоријског рада, може се похвалити и професионалним радом. Током студија је радио као практикант у ревизији у Ревизорској кући “Moore Stephens”, а након завршених студија и као млађи ревизор у Ревизорској кући “Привредни саветник– Ревизија”. Последњих месеци радио је као пословни консултант у америчкој консалтинг компанији – “Joorney LLC”. Поред професионалног рада, био је и истакнути члан студентских организација са циљем побољшања студентског стандарда, хуманитарног рада и волонтаризма. Две године био је активни члан Студентске организације “AIESEC”, годину дана члан Студентског парламента, а и кратко члан “СКОНУСА”. Такође, оснивач је и главни извршни директор Студентске организације “Студентски сервис - Ниш”, која је имала за циљ социјално‐одговоран рад студената Универзитета у Нишу.

Уколико желите да Вашу причу поделите са нама, пошаљите нам маил на alumni@eknfak.ni.ac.rs и ми ћемо Вас контактирати

Упис

Студентске организације