Latinica | English
Економски факултет
Факултет са традицијом
Универзитет у Нишу

Приче о алумнистима

Иван Смиљковић

Након завршеног факултета нисам имао никакво радно искуство и као већина мојих вршњака мислио сам да ће ми бити веома тешко да пронађем посао. У то време многи нису желели да запосле младе људе без радног искуства.

Међутим, све се променило када сам се 2007. године придружио тиму ProCredit банке. Ту је било пуно колега које су, као и ја, дошле и почеле да раде без претходног искуства. Сви заједно смо учили како се ради од старијих колега. Знање и способности које сам стекао на факултету су ми у свему томе били изузетно велика подршка и захваљујући томе сам могао много једноставније и брже да разумем све што се од мене захтева и да у послу који радим напредујем.

У почетку сам радио на анализи кредитног ризика, али сам убрзо схватио да ми је потребно много динамичније окружење, па сам прешао на позицију која ми је омогућила да много директније радим са малим и средњим предузећима у Нишком региону. Захваљујући својој упорности, добрим резултатима, али и препознавању свега тога од стране надређених у банци, 2011. године сам унапређен на позицију директора експозитуре, а недуго након тога сам постао шефа Одељења за мала и средња предузећа. Од 2015. године радим на позицији члана Извршног одбора банке, задуженог за послове са малим и средњим предузећима, управљање ИТ сектором банке, као и за вођење и имплементацију најмодернијих банкарских услуга.

Сматрам да је правилан избор универзитета и факултета на ком ћете студирати једна од изузетно важних одлука у животу. Од тог избора веома често зависи не само то где и како ћете живети, већ и то колико ће вас тај живот чинити испуњеним и срећним. Због тога је приликом избора својих студија важно увек добро размислити, јер најлакши и најбржи пут није увек и онај најбољи.

Важно је да у животу непрестано учите, будете отворени за нова сазнања и пословна искуства, јер само тако можете радити и живети у корак са својим временом.

Уколико желите да Вашу причу поделите са нама, пошаљите нам маил на alumni@eknfak.ni.ac.rs и ми ћемо Вас контактирати

Упис

Студентске организације