Latinica | English
Економски факултет
Факултет са традицијом
Универзитет у Нишу

Приче о алумнистима

Милан Лукић

Када сам први пут отишао на разговор за посао почетком 2005. године потврдио сам свој прави избор факултета. Сви послодавци са којима сам разговарао истицали су државни факултет као предност приликом одабира кандидата. Након те препреке лакше ми је било да покажем ко сам, шта сам научио и шта желим да постанем. Високи критеријуми су нам „сметали“ док смо студирали али сам данас потпуно уверен да је то једини начин да студент сазри и да се припреми за велике изазове који долазе. Одлично искуство, квалитет наших професора али и воља да нам покажу „пут“ били су од пресудног значаја за мотивацију и успех многих од нас.

Своју каријеру започео сам у компанији Den Juro која је представљала joint venture холандске компаније Tradin Organic BV и српског инвеститора. У овој компанији сам провео две године на пословима извоза органског воћа. У једном тренутку постао сам Export manager за САД и земље ЕУ.

Услед тога што сам дипломирао финансијски менаџмент имао сам жељу да научим како функционишу финансије у компанији, зато сам прешао у шпанску компанију FCC, заправо у њен огранак у Србији - Alpine Bau. Кренуо сам од рачуноводства и завршио на позицији Finance controlling manager Alpine Group Serbia.

Затим сам прешао у компанију Saint-Gobain на позицију финансијског директора за Србију, Црну Гору и Босну и Херцеговину. Након неколико година на овој позицији постао сам генерални директор компаније Saint-Gobain активност Weber за Србију, Црну Гору и Босну и Херцеговину и преузео одговорност за 100 људи и два производна погона.

Надам се да ће моје сведочење помоћи будућим студентима да лакше донесу своју одлуку приликом избора факултета.

Искрено,

Милан Лукић

Уколико желите да Вашу причу поделите са нама, пошаљите нам маил на alumni@eknfak.ni.ac.rs и ми ћемо Вас контактирати

Упис

Студентске организације